Правове регулювання екологічної безпеки в сфері сільськогосподарського виробництва в Україні - Kozmuliak, Kateryna (Кондратьєв А.В., 2017)
Монографія присвячена комплексному дослідженню понятійного апарату та особливостей правового регулювання екологічної безпеки в сфері сільськогосподарського виробництва в Україні. У роботі проаналізовано рівень наукової розробки названої проблематики, запропоновано визначення екологічної безпеки в сфері сільськогосподарського виробництва, сформульовано її основні ознаки. Виокремлено основні напрями реалізації державної політики щодо регулювання екологічної безпеки у сфері сільськогосподарського виробництва та на їх основі здійснено аналіз законодавства України у цій галузі. Досліджено систему органів державної влади, що реалізують повноваження в частині правового регулювання екологічної безпеки у сфері сільськогосподарського виробництва в Україні та виявлено її особливості. Проаналізовано ряд функцій вказаних органів, зокрема, нормування, стандартизації, сертифікації, дозвільну та контрольнонаглядову. З метою усунення виявлених недоліків правового регулювання, запропоновано конкретні зміни і доповнення до чинного законодавства України.
Keywords: екологічна безпека; сільськогосподарське виробництво; екологічне право