Біблійно-християнський контекст у прозі Василя Барки - (:unkn) unknown (My University, 2021)
У роботі проаналізовано своєрідність трансформації біблійнохристиянських ідей, образів і сюжетів у прозі Василя Барки. У зв’язку з цим на основі вивчення біографії письменника досліджено ті чинники, які докорінно вплинули на формування його світогляду й визначили моральноціннісні орієнтації. Визначено рівень дослідженості проблеми, пов’язаної із впливом біблійно-християнських ідей на світогляд і творчість Василя Барки. На основі збірок "Правда Кобзаря", "Земля садівничих" і "Вершник неба" проаналізовано есеїстику письменника, визначено її проблематику, розкрито своєрідність трансформації біблійно-християнського сюжетнообразного матеріалу в романах "Рай" і "Жовтий князь".