Природне поновлення Fagus sylvatica L. за умов проведення різної лісогосподарської діяльності - Гринюк, Інна Ярославівна (My University, 2023)
У роботі проаналізовано природне поновлення Fagus sylvatica L. після вибіркового рубання у вологій грабовій субучині та після прохідного рубання у вологій грабово-ялицевій субучині. Показано успішне природне поновлення F. sylvatica після вибіркового рубання, що супроводжується збільшенням високорослих рослин (51-150 см, більше 150 см). Прохідне рубання сприяє збільшенню кількості підросту у групах до 25 см, 26-50 см. Встановлено, що прохідне рубання сприяє активному поновленню Quercus robur L. і Carpinus betulus L., проте відмічено пригнічення природного поновлення Abies alba Mill. та Picea abies (L.) Karst.
Keywords: Fagus sylvatica L.; природне поновлення; вибіркове і прохідне рубання; висотні групи