Розвиток інтересу до читання у молодших школярів засобами медіатекстів на уроках літературного читання - Гунько, Мирослава (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У магістерській роботі досліджено особливості розвитку читацького інтересу молодших школярів засобами медіатекстів у процесі літературного читання. Проаналізовано науково-педагогічні підходи до розуміння сутності читацького інтересу, визначено його критерії, показники та рівні. Проведено констатувальне дослідження, яке виявило характерні тенденції та типові труднощі у формуванні інтересу до читання. Обґрунтовано організаційно- педагогічні умови, форми, методи та дидактичний потенціал різних видів медіатекстів. Запропоновано систему роботи з візуальними, аудіальними, аудіовізуальними та інтерактивними медіатекстами для активізації читацької діяльності та підвищення мотивації до читання молодших школярів.
Keywords: візуальні та аудіовізуальні матеріали; медіаосвіта; інтерактивні ресурси; мотивація; літературне читання; медіатексти; молодші школярі; читацький інтерес