Структурні, стислістичні тасинтаксичні особливості рекламних текстів товарів для дітей в англійській мові (на матеріалі онлайн журналів) - Петріянчук, Руслана Дмитрівна (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню структурних, стилістичних та синтаксичних особливостей рекламних текстів товарів для дітей в англійській мові на матеріалі сучасних онлайн-журналів. Реклама дитячих товарів розглядається як специфічний різновид рекламного дискурсу, орієнтований на багаторівневу аудиторію та спрямований на поєднання інформативної, емоційної й персуазивної функцій. Актуальність дослідження зумовлена зростанням ролі цифрових медіа та активним використанням рекламних і рекомендаційних матеріалів в онлайн-журналах, що впливають на споживацький вибір батьків. Об’єктом дослідження є англомовні рекламні тексти товарів для дітей, а предметом — лексичні та синтаксичні засоби їхнього впливу на реципієнта. Метою роботи є комплексний аналіз мовних особливостей рекламних текстів дитячого сегмента та визначення їхнього персуазивного потенціалу. Матеріалом дослідження стали рекламні тексти з англомовних онлайн-журналів Parents, Good Housekeeping, The Bump, Fatherly, Wirecutter та Mother.ly. У роботі застосовано методи контент-аналізу, комунікативно-прагматичного та кількісного аналізу. У результаті дослідження визначено типові структурні моделі рекламних текстів, виявлено домінування позитивно оцінної лексики, інтенсифікаторів, імперативних конструкцій і стислих синтаксичних форм, що забезпечують ефективний вплив на цільову аудиторію. Теоретичне значення роботи полягає у поглибленні знань про особливості англомовного рекламного дискурсу дитячих товарів, а практичне — у можливості використання результатів у рекламній комунікації, маркетингу та перекладі.
Keywords: рекламний дискурс, рекламний текст, дитячі товари,онлайн-журнали, стилістичні засоби, синтаксичні засоби, персуазивність