ОСОБЛИВОСТІ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Предик, Аліна Анатоліївна (My University, 2023)
В статті через призму чинників, факторів та умов розкриваються особливості оцінювання навчальних досягнень молодших школярів в умовах нової української школи; обґрунтовується потреба введення формувальної оцінки та її роль в освітньому процесі початкової школи. Автор наголошую на потребі врахування індивідуальних можливостей та пізнавальної активності при оцінювання навчальних досягнень молодшого школяра. В статті запропоновано способи, прийоми та методи оцінювання навчальних досягнень молодших школярів та можливості їх використання в практиці початкової школи.
Keywords: рівнева оцінка; формувальне оцінювання; вербальна оцінка; словесна оцінка; оцінювання