Педагогіка партнерства як чинник формування ефективної взаємодії учасників освітнього процесу в умовах Нової української школи. - Федірчик, Тетяна; Дідух, Віталія (Гірська школа Українських Карпат, 2019)
У статті розкрито сутність поняття «педагогіка партнерства», зазначено принципи та засади, на яких базується педагогіка партнерства, згідно з Концепцією «Нова українська школа», доведено доцільність дослідження цього напряму педагогіки. Обґрунтовано педагогіку партнерства як чинник формування ефективної взаємодії учасників освітнього процесу на засадах педагогіки партнерства. Виокремлено види педагогіки партнерства, зокрема соціально-педагогічне партнерство, та розкрито його специфіку. Представлено результати дослідження рівня готовності майбутніх учителів початкової школи до взаємодії з учасниками освітнього процесу на основі педагогіки партнерства.
Pedagogy of partnership as a factor of formation of effective interaction of participants of the educational process in the conditions of the New ukrainian school
Keywords: педагогіка партнерства; соціально-педагогічне партнерство; взаємодія; учасники освітнього процесу; демократичний підхід; гуманізація освіти