Джерела права які застосовуються судом: новела адміністративного судочинства - Ostafiichuk, Liudmyla (Технодрук, 2018)
Новий зміст поняття джерел права, які можуть бути застосовані адміністративним судом, полягає не лише у застосуванні нормативно-правових актів при прийнятті судового рішення, але й обґрунтування підстав його прийняття правовими нормами, які знаходяться в інших джерелах, що визначені правом. Застосовуючи джерела права, суддя адміністративного суду вправі назвати конкретне джерело права (Конституція, міжнародний договір, закон, принцип(и) права, адміністративно-правовий акт, адміністративний договір, акт органу державного управління, правовий звичай, правові позиції, судовий прецедент, рішення ЄСПЛ, адміністративно-правові концепції і правові доктрини) і вивести зміст правової норми не залежно від визнання її державою. Використання поняття «джерела права» в КАС України в такому значенні відповідатиме реаліям та вимогам сучасної правової дійсності
Keywords: адміністративне судочинство; джерела права які застосовуються судом