Територіальні диспропорції якості життя населення Чернівецької області - Луцюк, Володимир Володимирович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі розкрито значення формування якості життя населення для розвитку територій та територіальних громад зокрема. Наголошено на проблемі суспільно-географічного аналізу формування якості життя населення на рівні новостворених адміністративних районів Чернівецької області та територіальних громад зокрема. Охарактеризовано особливості складових індексу людського розвитку на рівні новостворених адміністративних районів Чернівецької області.
Territorial disproportions in the quality of life of the population of the Chernivtsi region
Keywords: індекс людського розвитку; якість життя населення; відтворення населення; гідна праця; соціальна безпека; умови життя; економічна безпека; територіальні відміни; стратегія розвитку