Аналіз впливу кулінарних традицій на формування гастрономічного туризму в Україні (пропозиції, особливості, атрактивна складова). - Побуцька, Уляна Володимирівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Тема впливу кулінарних традицій на розвиток гастрономічного туризму в Україні є актуальною в умовах зростання інтересу до національної культурної спадщини та розвитку внутрішнього туризму. У даній роботі досліджено особливості гастрономічного туризму та його значення для розвитку регіонів України. Проаналізовано історичний розвиток українських кулінарних традицій, охарактеризовано особливості кухні Гуцульщини, Буковини та Прикарпаття, а також визначено їх роль у формуванні туристичної привабливості регіонів.
Keywords: Гастрономічний туризм, кулінарні традиції, гастрономічна спадщина, туристична привабливість, Гуцульщина, Буковина, Прикарпаття.