Імунітет держави перед судом за вчинення збройного конфлікту - Бзова, Лаура Георгіївна (Актуальні проблеми впливу збройного конфлікту на Сході України на появу й поширення гендерно обумовленого насильства та забезпечення доступу до правосуддя, 2020)
Справа Німеччина проти Італії перед Міжнародним судом ООН бере свій початок з подій Другої світової війни, коли німецькі війська окупували значну частину італійської території та вчинили серйозні порушення міжнародного гуманітарного права.
Keywords: національна безпека, доступ до правосуддя, конфлікт