Використання відеоконтенту в маркетингу: стратегії створення, розповсюдження та взаємодії зі споживачами - Зрибнєва, Ірина (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню стратегій створення та розповсюдження відеоконтенту у сучасному маркетингу. Визначено, що формат відеоконтенту відзначається найвищим рівнем залучення у соціальних мережах. Основні аспекти використання відеоконтенту у маркетингу пов’язані зі збільшенням залученості, впізнаваності бренду, пошуковою оптимізацією, збільшенням кількості конверсій. Відеоконтент, призначений для пояснення певних проблем, демонстрації продукту чи послуги, є оптимальним для соціальних мереж, а також для стрімінгових платформ. Зазначено, що основними вимогами до відеоконтенту є високий рівень якості та інформативності. В цілому, завдяки різним типам відеоконтенту, який викликає різні емоції у споживачів, відеоконтент у маркетингу може бути зручним інструментом для зміцнення бренду компанії та забезпечення розуміння цінностей та цілей компанії.
Keywords: маркетинг; маркетингові презентації; відеопрезентація; відеоконтент; комунікації; взаємодія зі споживачами; цифровий маркетинг