Реалізація проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic integrity and quality initiative – academic IQ) в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича - Кульбабська, Олена Валентинівна (Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2024)
У статті акцентовано на необхідності дотримання принципів академічної доброчесності всіма учасниками освітнього процесу в університетах України. Зокрема, узагальнено досвід створення академічно доброчесного середовища в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, проаналізовано комплекс заходів, мета яких – виформування основ корпоративної культури в провідному ЗВО Буковини, віднайдення та поширення дієвих способів підвищення якості освіти.
Keywords: заклад вищої освіти, академічна спільнота, академічна доброчесність, Academ IQ, європейський стандарт якості освіти, етична комісія.