Організація дослідницької діяльності молодших школярів у процесі розв'язування задач на уроках математики - Токарь, Наталія; Прокоп, Інна (Чернівецький нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023)
У статті висвітлено проблему організації дослідницької діяльності молодших школярів у процесі розв’язування задач на уроках математики, здійснено аналіз теоретичних засад окресленої проблеми в практиці початкової школи, розкрито сутність поняття «дослідницька діяльність», охарактеризовано потенціал сюжетних задач для реалізації дослідницької діяльності молодших школярів.
Keywords: дослідження, дослідницька діяльність, дослідницькі уміння, сюжетна задача, класифікація задач (прості задачі, складені задачі), уміння розв’язувати задачу