Творчість Леся Гринюка - Полева, Діана Богданівна (My University, 2023)
У роботі розглянуто й проаналізовано життєвий і творчий шлях маловідомого для широкого загалу письменника з Коломийщини Леся Гринюка. Зокрема, досліджено тематику, проблематику та стильові особливості новелістики автора, мотиви ранньої поезії, проаналізовано переклади Л. Гринюка, досліджено публіцистику, окреслено ключові досягнення письменника на посаді редактора. Окреслено коло тем, до яких звертався автор у новелістиці. Відзначено особливості стилю автора у прозі, поезії та публіцистиці.
Keywords: Лесь Гринюк; новелістика; поезія; тема; проблема; мотив; стиль; публіцистика