Дендрохронологічні методи у дослідженні небезпечних геоморфологічних процесів - Холявчук, Дарія; Зеленчук, Володимир (Професор Юрій Полянський: від плакорів Поділля до засніжених Анд. Матеріали Всеукраїнського онлайн-семінару.Тернопіль, 27-28 травня 2022 року., 2022)
Досліджено особливості застосування дендрохронології у дослідженні найпоширеніших небезпечних схилових процесів: снігових лавин, зсувів, каменепадів та селевих потоків. Визначено потенціал дендрохронологічних методів у просторово-часовій реконструкції схилових геоморфологічних процесів. Розглянуто техніки та інструменти польових та лабораторних дендрохронологічних методів для досліджень схилових процесів.Означено апробації методів на прикладах Східних Карпат та подальші перспективи денрогеоморфологічних досліджень
Keywords: дендрохронологічні методи, небезпечні геоморфологічні процеси, Карпати, снігові лавини, кільця дерев