Особливості перекладу перекладу новели Т. Манна «Тоніо Крегер» - Матюшок, Ю.І.; Заполовський, М.В. (СГ НТМ «Новий курс», 2023)
Дослідження присвячено аналізу лексичних, стилістичних та синтаксичних особливостей перекладу новели Томаса Манна «Тоніо Крегер». З'ясовано, в чому полягають основні труднощі перекладу художніх творів, сформульовано завдання, які постають перед перекладачем при роботі з художнім текстом.
Keywords: текст, оригінал, переклад, трансформація, Т. Манн, Є. Попович