Вербівська Л.В., Блеско Н.В. Коучинг як інструмент інтеграції фахівців у інноваційні бізнес-процеси. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. 2025. №26 - Вербівська, Людмила Василівна; Блеско, Назар Віталійович (Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка, 2025)
У статті досліджується визначення ролі коучингу як сучасного інструменту інтегра ції фахівців в інноваційні бізнес-процеси, його відмежуванню від менторства та спонсор ства, а також оцінці ефективності застосування коучингового підходу у корпоративному середовищі. Методологічною основою роботи є комплексний аналіз теоретичних поло жень коучингу, порівняння ролей коуча, структуризація функцій та узагальнення ключових коучингових моделей (GROW, OSCAR, AOR, WOOP, FUEL, Co-Active). Дослідження базу ється на систематизації наукових праць та узагальненні емпіричних даних щодо стану розвитку коучингової культури в українських і міжнародних організаціях. У статті під креслено важливість зваженого вибору коучингових моделей, розвитку внутрішніх коучів, формування сприятливої організаційної культури та посилення управлінських компетен цій, що сприятиме ефективній інтеграції фахівців в інноваційні процеси.
Вербівська Л.В., Блеско Н.В. Коучинг як інструмент інтеграції фахівців у інноваційні бізнес-процеси. Таврійський науковий вісник. Серія: Економіка. 2025. №26
Keywords: коучинг, менторство, спонсорство, коучингові моделі, модель GROW, модель OSCAR.