Релігійний туризм в Україні: сучасні тенденції та перспективи. - Ніколайчук, Олександр Миколайович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаційна (магістерська) робота присвячена розвитку та функціонування релігійного туризму. Об’єктом дослідження є релігійний туризм в Україні. Основні питання, які висвітлені у роботі розкривають сутність, видову структуру релігійного туризму, який є одним з провідних видів туризму у світі та окремих регіонах України. В роботі проаналізовані теоретико-методичні погляди по питанню виникнення та становлення релігійного туризму, аналізу об’єктів релігійного туризму, проаналізовані паломницько-сакральні та релігійні об’єкти, його сучасні та перспективні тенденції. Робота складається з аналізу теоретико-методичних основ вивчення релігійного туризму, включає характеристику структури релігійного туризму в Україні та Карпатському регіоні, визначення сучасних особливостей релігійного туризму. Кваліфікаційна робота містить результати власних досліджень. Використання ідей, результатів і текстів наукових досліджень інших авторів мають посилання на відповідне джерело
Keywords: релігійний, паломницький, сакральний туризм, паломницько-сакральні та релігійні об’єкти протестантської, мусульманської та удейської віри.