Коломийська районна система розселення: суспільно-географічний аналіз - Вербіщук, Богдан Тарасович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Проведений аналіз поселенської мережі новоствореного Коломийського району та 13 громад, які його формують. У процесі вивчення й аналізу формування і розвитку поселенської мережі та об’єднаних територіальних громад розкрито сутність сучасного стану поселенської мережі, процесів децентралізації влади, створення об’єднаних територіальних громад та їх ролі у розвитку особливо сільських територій, визначено важливі чинники, які суттєво впливають на життєдіяльність сільських ОТГ.