Психологічний стрес у студентів-лідерів: чинники, наслідки та ефективні стратегії управління в умовах студентського самоврядування - Кур’янович, Юрій Петрович (My University, 2025)
У роботі досліджено прояви психологічного стресу та емоційного вигорання у студентів, що займають лідерські позиції в самоврядуванні. Проаналізовано особливості лідерства у студентському середовищі, а також чинники ризику. Емпіричне дослідження показало, що студенти-лідери мають вищі показники тривожності та стресу. Визначено роль внутрішньої мотивації як захисного чинника. Запропоновано стратегії психологічної підтримки: саморегуляція, тайм-менеджмент, фізична активність, участь психолога.
Keywords: студентське лідерство; психологічний стрес; вигорання; мотивація; підтримка