Соціальний цикл розвитку організації: стратегії виживання в умовах невизначеності - Галушка, Зоя Іванівна (Чернівецький національний університет, 2021)
осліджено циклічність розвитку організації, зазначено існування не лише економічних, технологічних, інвестиційних, інноваційних, а й соціальних циклів. Обґрунтовано необхідність системного дослідження взаємозв’язку та динаміки усіх циклів. Виявлено особливості соціальних циклів та доведено необхідність їх використання у стратегічному управлінні організаціями в умовах невизначеності зовнішніх впливів. Новизна та практична значимість дослідження полягає в обґрунтуванні необхідності використання закономірностей соціальних циклів у вирішенні проблеми виживання організації в умовах нестабільності та невизначеності зовнішнього середовища. Методологія дослідження ґрунтується на порівняльному аналізі різних видів циклів, застосовується системний аналіз і синергетичний підхід.
SOCIAL CYCLE OF ORGANIZATION DEVELOPMENT: SURVIVAL STRATEGIES UNDER UNCERTAINTY
Keywords: оделі розвитку організації; циклічність економічного розвитку; соціальний цикл; невизначеність зовнішнього середовища; стратегії виживання.