ПРОТИДІЯ ГЕНДЕРНО ЗУМОВЛЕНОМУ НАСИЛЬСТВУ ЗА ДОПОМОГОЮ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ - Капанадзе, Катерина (My University, 2023)
Гендерно зумовлене насильство є крайнім виявом дискримінації й не має вікових, соціально-економічних, освітніх чи географічних обмежень. Нормалізоване чи приховане насильство впливає на кожного, включаючи цілі родини, громади, економіку й суспільство загалом. За даними експертних оцінок: кількість жінок віком від 15 до 49 років, які пережили фізичне та сексуальне насильство протягом року, становить до 1,1 млн осіб. Фізичне насильство переживає майже кожна п’ята жінка, причому 16 % жінок потерпають від насильницьких дій з боку свого чоловіка або іншого родича.
Keywords: Гендерно зумовлене насильство; Спеціалізовані послуги в Україні