КОПІНГ І ПСИХОЛОГІЧНИЙ ЗАХИСТ У ПРИСТОСУВАННІ ЛЮДИНИ ДО ВИМОГ ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА. - Чаплак, Ян; Проскурняк, Ольга; Степаненко, Ольга (Чернівці: Чернівец. нац. ун-т, 2022)
Сучасне, нестабільне сьогодення, повне неприємних несподіванок, проблем і ризиків, мимоволі штовхає людину в неприємні ситуації, про які вона хотіла б забути або й зовсім уникнути їх. Незворотність даної ситуації зрозуміла у контексті стрімкого розвитку нашого суспільства за інформаційним типом і неможливість її зміни змушують людину відновити душевний спокій через зміну свого ставлення та сприйняття ситуації. Саме в такій ситуації нестабільності на допомогу людині приходять механізми психічного захисту та стратегії подолання як способи адаптації до психотравмуючих обставин життя та відновлення психічної рівноваги.