Соціальна солідарність & згуртованість в умовах воєнного і повоєнного часопростору - Палагнюк, Ольга Василівна (Київ.: ІСПП НАПН України, 2023)
Аналіз останніх публікацій свідчить про інтенсивну розробку понять: «соціальна єдність», «консолідація», «згуртованість» та «солідарність», які в межах різних методологічних традиціях часто вживаються як взаємозамінні. Важливо наголосити, що аналіз існуючих дискурсивних підходів до осмислення сутності солідарності як властивості великих соціальних груп, дозволяє нам вести мову про зближення її дефінітивних характеристик зі згуртованістю, обґрунтування якого, безсумнівно, потребує окремої уваги.
Згуртованість: психологічний та соціологічний виміри інтерпретації [Електронний ресурс]: матер. фахової дискусії 05.06.2023 р.
Keywords: формування соціальної згуртованості, згуртованість, форми солідарності, особистісний потенціал солідарності