РОЗВИТОК ВИЩОЇ ОСВІТИ І НАУКИ В УКРАЇНІ ТА ЧЕРНІВЕЦЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ЮРІЯ ФЕДЬКОВИЧА + UREHERIT - Міжнародна науково-практична конференція (My University, 2026)
Захід організовано в межах міжнародного проєкту UREHERIT («Architects for Heritage in Ukraine») у співпраці з Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича, зокрема факультетом архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва, за участі міжнародного консорціуму партнерів, Національної спілки архітекторів України та європейських фахових інституцій у сфері архітектури й охорони культурної спадщини. Метою конференції стало створення платформи для професійного діалогу щодо збереження, переосмислення та сталої трансформації архітектурної спадщини України в умовах сучасних викликів, зокрема війни, післявоєнного відновлення та європейської інтеграції. Особливу увагу було приділено обговоренню інноваційних підходів до ревіталізації спадщини, міжнародної співпраці, освітніх практик і ролі архітектурної спільноти у формуванні відповідального ставлення до культурного середовища. Проведення такого заходу на базі профільного факультету підкреслює важливість інтеграції академічної освіти, наукових досліджень і практичної діяльності у сфері охорони культурної спадщини та архітектурного відновлення.