Природничі експозиції у шкільних краєзнавчих музеях - Домчук, Тетяна (My University, 2025)
У роботі розкрито роль природничих експозицій шкільних краєзнавчих музеїв у формуванні географічних знань учнів. Визначено особливості організації музею в закладі освіти, класифіковано види експозицій природничого змісту, охарактеризовано їх значення в урочній і позаурочній діяльності. Здійснено аналіз екскурсійної роботи як ефективної форми пізнання. Представлено приклад створення інтерактивного гіда для ознайомлення з музеями. Робота містить теоретичні положення та практичні рекомендації для педагогів.
Keywords: шкільний краєзнавчий музей, природничі експозиції, позакласна діяльність , пізнавальна діяльність, краєзнавство, екскурсія