Юридична відповідальність адвоката - Ostafiichuk, Liudmyla; Shcherbanyuk, Oksana (Akademie HUSPOL, 2021)
У розділі розглянуто основні види юридичної відповідальності адвоката, які можна виокремити в самостійну систему "юридичної відповідальності адвоката" за спеціальним об’єктом дослідження, яким є фізична особа, яка здійснює адвокатську діяльність на підставах та в порядку, що передбачені Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» Доведено, що основу системи юридичної відповідальності адвоката складають кримінальна, адміністративна, цивільно-правова та дисциплінарна відповідальність.
Legal liability of a lawyer
Keywords: адвокат; юридична відповідальність; види юридичної відповідальності адвоката