Вплив фольклору на емоційний інтелект молодшого школяра. - Мафтин, Лариса; Чабанюк, Богдана (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Засоби фольклору допомагають учителю навчити молодших школярів розпізнавати різні емоції та називати їх (радість, гнів, сум, тривога й ін.); знати способи вираження емоцій (вербальні й невербальні); розуміти причини виникнення тих чи інших емоцій; уміти керувати своїми емоціями; враховувати емоції інших у процесі комунікації, ефективно взаємодіяти з іншими людьми.
Keywords: молодші школярі; емоційний інтелект; емоційний розвиток; емоційна сфера; сприйняття; емпатія; український фольклор