Трипалюк Г. Особливості вивчення історії повсякденності на прикладі життя єврейського етносу на території України (20-ті рр. ХХ ст.) / науковий керівник Г. Яценюк - Трипалюк, Ганна (My University, 2025)
Мета дослідження полягає у всебічному аналізі трансформацій повсякденного життя єврейського населення України у 1920-х роках ХХ ст., що відбулися під впливом економічної, соціальної та етнокультурної політики радянської влади. Для досягнення поставленої мети визначено такі завдання: • оцінити стан наукової розробки проблеми, з’ясувати концептуальні засади розвитку історіографії, а також визначити достовірність, репрезентативність та інформативність джерельної бази; • обґрунтувати методи та методологічні підходи, оптимальні для дослідження обраної теми; • розглянути ключові напрямки політики компартійних органів щодо єврейської громади України у 1920-х роках та визначити становище євреїв як об’єкта і суб’єкта соціальної та культурної політики більшовиків;