РОБОТА З ФАХОВИМИ ТЕКСТАМИ БІОЛОГІЧНОГО ПРОФІЛЮ У ВИВЧЕННІ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ПРОФЕСІЙНОГО СПРЯМУВАННЯ - Бортник Гіков, Світлана борисівна Леонід Вікторович; Бортник Світлана Борисівна, Гіков Леонід Вікторович (Одеса : Видавничий дім «Гельветика»., 2024)
Розглядаються особливості роботи з фаховими текстами та різноманітність вправ у вивченні іноземної мови професійного спрямування, та формування іншомовної комунікативної компетенції.
Результативність та успішність вивчення іноземної мови відбувається завдяки використання різних видів читання, їх взаємодією та відповідністю послідовності видів читання цілям та завданням комунікативної ситуації. Основним завданням викладача є підбір певних методів навчання для створення умов ефективної підготовки студентів, з використанням усіх видів іншомовної мовленнєвої діяльності, для набуття фахової компетенції.
Keywords: англійська мова для спеціальних цілей, професійна компетенція, термінологія, навчання читанню, фахові тексти, іноземна мова професійного спрямування, види вправ.