Сфера охорони здоров’я Кіцманської територіальної громади: територіальне планування і перспективи розвитку - Грекул, Марія Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
В кваліфікаційній роботі проаналізовано теоретико-методологічні основи суспільно-географічного дослідження територіального планування сфери охорони здоров’я . Також було охарактеризовано чинники, які впливають на формування сфери охорони здоров’я Кіцманської територіальної громади, серед яких зокрема природно-географічні, демографічні і соціально-економічні. Проаналізовано та описано територіальні відміни сфери охорони здоров’я та визначено транспортну доступність до закладів охорони здоров’я Кіцманської територіальної громади. За допомогою SWOT – аналізу та соціального опитування було визначено основні проблеми та перспективи розвитку сфери охорони здоров’я в Кіцманській територіальній громаді.
The sphere of health protection of the Kitsman territorial community: territorial planning and development respectives
Keywords: Кіцманська територіальна громада; сфера охорони здоров’я; транспортна доступність; заклади охорони здоров’я; амбулаторія; фельдшерсько-акушерський пункт; центр первинної медичної допомоги