ТУРИСТСЬКО-РЕКРЕАЦІЙНІ РЕСУРСИ ЛАНДШАФТІВ - Дутчак, Світлана Вікторівна (My University, 2014)
В монографії представлено сучасні підходи до вивчення туристсько-рекреаційних ресурсів, систематизовано та згруповано інформацію про види туристсько-рекреаційної діяльності за критеріями-ознаками: мета споживача турпродукту; ресурс, що є основою створення відповідного турпродукту; територія, яка забезпечує можливість здійснення конкретного сегменту туристсько-рекреаційної діяльності. Головною ідеєю даного видання стала теза: ландшафт є основою формування та розвитку індустрії туризму і йому відповідає певний набір туристсько-рекреаційних ресурсів. В роботі обґрунтовано поняття “туристсько-рекреаційний ландшафт”, виокремлено їх в окремий клас - клас антропогенних ландшафтів і запропоновано авторський варіант ієрархічної структури таксономічних одиниць. Теоретичні аспекти висвітлені в роботі можуть використовуватися в навчальному процесі при підготовці фахівців у сферу туризму та рекреації. В монографії зібрано, проаналізовано та систематизовано інформацію щодо туристсько-рекреаційних ресурсів території Чернівецької області. Тому в практичному плані вона може бути використана при розробці програми розвитку туризму в межах Чернівецької області.
Keywords: туристсько-рекреаційні ландшафти, туристсько-рекреаційні ресурси, сегменти туристсько-рекреаційної діяльності, спеціалізований туризм