Невизначеність бізнес-середовища: проблеми та можливості пристосування - Галушка, Зоя Іванівна (Modern systems of science and education in the USA, EU and other countries '2023, 2023)
У статті досліджується невизначеність як категорія економічної науки та як характеристика середовища функціонування бізнесу. Наведено підходи до розуміння невизначеності в історії економічної науки. Невизначеність як економічна категорія розглядається як характеристика економічної ситуації, в якій неможливо отримати абсолютне уявлення щодо внутрішніх і зовнішніх умов функціонування соціально-економічної системи із-за неоднозначності її параметрів, неповноти, неточності або суперечливості інформації та впливу суб’єктивних чинників, що зумовлює недетермінованість економічних процесів, нестабільність економічного розвитку та економічний ризик. Зазначено компоненти VUCA-світу та BANI-світу, а також види реакції на них в бізнес-середовищі. Невизначеність розглядається як норма функціонування бізнесу.
UNCERTAINTY OF THE BUSINESS ENVIRONMENT: PROBLEMS AND POSSIBILITIES OF ADAPTATION
Keywords: VUCA-світ, BANI-світ business; бізнес-середовище; невизначеність; VUCA-світ; BANI-світ; економічний ризик