Методичні аспекти вивчення життєпису та творчості Григора Тютюнника у ЗЗСО - Очкур, Андрій Валерійович (My University, 2024)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано специфіку вивчення біографії та художніх текстів Григора Тютюнника в шкільному дискурсі. Окреслено рецепцію життєвого і творчого шляху митця в сучасному українському літературознавстві та художній белетристиці. Сформульовано критерії добору біографічного матеріалу, охарактеризовано джерелознавчу базу життєпису письменника та особливості її репрезентації на уроках української літератури. Проаналізовано тематику, проблематику, ідейне спрямування та персоносферу програмових і рекомендованих для вивчення творів великої та малої прози Григора Тютюнника в аспекті методичної, літературознавчої та психоаналітичної методологічних систем. Сформовано загальну концепцію методичних і літературознавчих засад вивчення життя і творчості Григора Тютюнника у закладах загальної середньої освіти.
Keywords: методика; біографія; літературознавча методологія; поетика; концепція; парадигма