Розвиток і вдосконалення психологічних особливостей комунікативних якостей та умінь психологів в умовах війни - Гаркавенко, Ніна Власіївна; Доскач, Світлана Сільверстівна (Київ: ДЗВО «УМО», 2025)
У сьогоднішніх реаліях повномасштабної війни сучасна психологічна практика та освіта вимагають більш досконалих та грунтовних психологічних досліджень, плідної та якісної роботи психологів, які готові в сьогоднішніх екстремальних умовах до викликів їх професійної діяльності. Сучасні психологи, долаючи наслідки травматичних подій війни, у стресових ситуаціях мають якісно та кваліфіковано надавати підтримку та допомогу тим, кого певним чином торкнулася війна, або знаходяться в небезпечній ситуації (вимушений переїзд, окупація, поранення, катування, довготривалий час перебування під обстрілами, смерть родичів, близьких, життя в умовах постійної небезпеки та ін. Це все підвищує рівень стресової ситуації.
Keywords: комунікативні якості; уміння психологів; розвиток; уміння