Вивчення сучасних тенденцій розвитку транспорту України на уроках географії - Павлюк, Назарій Іванович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У роботі розкрито значення транспортного комплексу в господарстві України. Проаналізувати динаміку, основні показники функціонування та просторові відмінності транспорту України. Дано оцінку розвитку інфраструктурного забезпечення функціонування транспортної системи країни і проаналізовано вплив війни на її функціонування. Розроблено рекомендації щодо використання результатів дослідження в шкільному курсі географії.
Keywords: транспорт, транспортна система, географія транспорту, транспортна інфраструктура, проектне навчання, проєкт.