Обліково-аналітичне забезпечення управління виробничими процесами на підприємстві - Kuz, Vasyl; Тиніц, Іванна Іванівна (Мукачівський державний університет, 2018)
Статтю присвячено формуванню обліково-аналітичного забезпечення управління виробничими процесами на підприємстві. Визначено зміст інформаційних запитів управлінського персоналу в розрізі етапів прийняття рішень під час управління виробничими процесами. Встановлено прийнятність принципів бухгалтерського обліку для формування релевантних даних про витрати для управління виробничими процесами. Доведено важливість класифікації витрат для формування якісного обліково-аналітичного забезпечення управління виробничими процесами на підприємстві. The article is devoted to the formation of accounting and analytical support for the manufacturing process management in enterprise. The content of information request of managerial staff at the decision stage of the manufacturing process management is determined. The acceptance of accounting principles for the formation of the information about relevant cost for manufacturing process management is established. The importance of cost classification for the formation of qualitative accounting and analytical support for the manufacturing process management in the enterprise is proved.
Accounting and Analytical Support for the Manufacturing Processes Management the Enterprise
Keywords: аналітичне забезпечення; витрати; змінні витрати; класифікація витрат; облікове забезпечення; постійні витрати; принципи бухгалтерського обліку; analytical support; cost; variable costs; cost classification; accounting support; fixed costs; accounting principles