МЕТОДИ Й ЗАСОБИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ОБРОБКИ СИГНАЛІВ: МОРФОЛОГІЧНА ОБРОБКА ЗОБРАЖЕНЬ - Ушенко, Ю.О.; Деревянчук, О.В.; Дуболазов, О.В. (Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2025)
У посібнику висвітлено основні принципи та методи морфоло-гічної обробки зображень. Розглянуто теоретичні основи морфології, методи виділення контурів, згладжування та підвищення різкості, алгоритми сегментації, аналіз шуму на зображеннях, а також прикладні аспекти обробки цифрових зображень. Окрему увагу приділено інтеграції морфологічних операцій для розв'язання задач у сфері інтелектуальної обробки сигналів. Для студентів вищих закладів освіти за спеціальністю 122 Комп’ютерні науки, 015.34 Професійна освіта (машинобудування), 014.10 Середня освіта (трудове навчання та технології), а також інженерно-педагогічних та технічних спеціаль-ностей вищих навчальних закладів усіх форм навчання.