Розвиток системи інтегрованих соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах - Кіфуляк, Михайло Олександрович (My University, 2025)
Кіфуляк М. О. Розвиток системи інтегрованих соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах. Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 231 Соціальна робота. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці, 2025. У кваліфікаційній роботі проаналізовано поняття соціальних послуг, сфери соціальних послуг, їх форми, види, цільові групи та суб’єкти надання. Висвітлено особливості інтегрованого підходу до надання соціальних послуг у межах об’єднаних територіальних громад. Розкрито закордонний досвід організації та надання соціальних послуг у територіальній громаді. Здійснено аналіз нормативно-правової бази, яка становить фундамент сучасної системи надання соціальних послуг в Україні. Розглянуто моделі організації соціальної роботи у територіальній громаді, розробленими на основі теоретико-методологічних підходів і практичного досвіду. Висвітлено перспективи впровадження адміністративної, моделі організаційного розвитку та моделі надання інтегрованих соціальних послуг у контексті децентралізації задля підвищення ефективності соціального захисту у територіальній громаді, доступності та якості соціальних послуг.
Keywords: соціальна робота; соціальні послуги; інтегровані соціальні послуги; моделі соціальної роботи; об’єднана територіальна громада