Дослідження фіторізноманіття буферних зон агроценозів - Гусар, Максим Олександрович (My University, 2024)
Робота виконувалася на кафедрі екології та біомоніторингу у межах Міжнародного гранту HORIZON Europe «RestPoll: Відновлення середовищ існування запилювачів у європейських агроландшафтах на основі мультипартисипативного підходу». Автором досліджено фіторізноманіття буферних зон однотипних та різнотипних агроценозів дослідної станції біобази «Жучка» ННІБХБ ЧНУ імені Юрія Федьковича за таксономічними рангами та співставлено за індексом подібності Жаккара у різних часових та просторових групах. Також буферні зони співставлено за кількістю квітучих ентомофільних та інвазійних видів.
Keywords: буферна зона; агроценоз; фіторізноманіття; індекс подібності Жаккара; інвазійні види; ентомофільні види