Дослідження теоретичних і практичних проблем сучасного міжнародного права в доктрині І. І. Лукашука - Яремчук, Віталій Валерійович (Український часопис міжнародного права, 2023)
У статті досліджено погляди професора Ігоря Лукашука в наступних темах: механізм міжнародного правового регулювання; проблематика міжнародної правосуб’єктності; теорія джерел міжнародного права; імплементація міжнародного права; місце та роль міжнародного права в сучасному світі. Проаналізовано наукову спадщину вченого, яка підтверджує всебічність інтересів вченого та доводить, що він був багатогранним дослідником у галузі міжнародного права. Майже в усіх ключових галузях міжнародного права можна знайти його роботи, які досі вражають своєю актуальністю. The article examines the views of professor Igor Lukashuk on the following topics: the mechanism of international legal regulation; issues of international legal personality; theory of sources of international law; implementation of international law; the place and role of international law in the modern world. The scientific heritage of Igor Lukashuk is analyzed, which shows the comprehensiveness of the scientist’s interests and proves that he was a versatile researcher in the field of international law. In almost, all key areas of international public law, it can be found his work, which still impresses with its relevance.
Keywords: доктрина, джерела міжнародного права, проблематика, транснаціональні корпорації, суб’єкти міжнародного права, звичаї; doctrine, sources of international law, issues, transnational corporations, subjects of international law, customs