Вплив сучасних інформаційних систем та технологій на розвиток міжнародного туризму в Україні. - Рощинська, Наталія Михайлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Бакалаврська робота присвячена впливу сучасних інформаційних систем і технологій на розвиток міжнародного туризму в Україні. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, списку джерел і додатків. У першому розділі розкрито поняття, роль і види інформаційних систем та технологій у туризмі, а також їх вплив на галузь. У другому розділі проаналізовано туристичний ринок України, рівень використання цифрових сервісів підприємствами та основні проблеми цифровізації. У третьому розділі на прикладі м. Чернівці оцінено цифрове просування міста, проведено опитування про вплив соціальних мереж і розроблено цифрову стратегію просування з тематичними QR-маршрутами. Запропоновані рекомендації мають практичний характер і спрямовані на підвищення впізнаваності Чернівців як туристичної дестинації.
Keywords: Інформаційні системи, інформаційні технології, міжнародний туризм, цифровізація, цифрове просування, соціальні мережі, туристична дестинація, Чернівці.