Дієслова з прийменниками в німецькій мові: труднощі засвоєння та шляхи їх подолання - Shenko, Myroslava (Sci-conf.com.ua, 2025)
У статті розглядаються проблеми засвоєння дієслів з прийменниками у німецькій мові студентами природничих спеціальностей. Аналізуються основні труднощі, зокрема полісемія, інтерференція рідної мови та специфіка наукового дискурсу. Запропоновано ефективні методи навчання, такі як контекстуальне вивчення, асоціативні зв’язки, інтерактивні вправи та використання цифрових ресурсів. Обґрунтовано значення граматичних конструкцій для академічного та професійного мовлення майбутніх фахівців.
Keywords: дієслова з прийменниками; полісемія; контекстуальне навчання