Здібності як складова особистісних досягнень підлітків - Kivernik, Alexandr; Прекурат, О.О. (Молодий вчений, 2018)
Одним із головних завдань загальноосвітньої школи, визначених Національною доктриною розвитку освіти, є створення належних умов для гармонійного розвитку кожної особистості, її творчої самореалізації. Майбутня трудова діяльність випускників загальноосвітніх шкіл висуває значні вимоги до рівня різнобічної сформованості особистості. У дослідженні представлено здібності дитини як складову, яка допомагає особистості проявити себе в повній мірі. Проаналізовано здібності як психічні властивості особистості. Розглянуто специфічні риси здібності, як складову, що забезпечує особистісні досягнення за Б. Тепловим. Виокремлено теорії здібностей людини як складова особистісних досягнень.
Keywords: Підлітки; Особистісні досягнення; Здібності