Семантичне ранжування модальних конструкцій - Shenko, Myroslava (Одеса, Південноукраїнська організація «Центр філологічних досліджень», 2021)
Речення з епістемічним модальним компонентом містять у собі чотири семантичні категорії: а) модусний суб’єкт (той, хто припускає); б) модусний предикат (містить вказівку на певний ступінь впевненості); в) диктумний суб’єкт (об’єкт, щодо якого виражається припущення); г) диктумний предикат (дія або стан об’єкта, щодо якого виражається припущення).
Keywords: Модальність; Епістемічна модальність; Модус; Диктум