Парадигмальна складова правотворчих помилок у пострадянському податковому праві - Havrylyuk, Ruslana (Видавництво “Рута”, 2007)
Історичний досвід переконує, що якість правотворчості у великій мірі залежить від істинності праворозуміння відповідного соціуму в цілому і його правотворчої еліти особливо. Істинне праворозуміння істотно зменшує можливість настання правотворчих помилок і, навпаки, помилкове праворозуміння, навіть в окремих сегментах його, цю можливість збільшує, а не рідко й множить. Стосовно до пострадянського податкового права дана законом ірність проявляється особливо яскраво в першу чергу на парадигмальному рівні.
Keywords: етатистська спрямованість; податкова доктрина; владні відносини; публічно-правова сутність; безумовне право держави; пануючий суб'єкт; державні видатки; соціальна держава; егалітарна інструментально-потребова концепція податкового права