ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ З УЧНЯМИ З ООП ЗГІДНО РІВНЯ ПІДТРИМКИ - Ткачук, Микола (My University, 2024)
Ткачук М.В. Особливості організації фізичної культури з учнями з ООП згідно рівня підтримки. Кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 «Середня освіта. (Фізична культура)». – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича МОН України, Чернівці, 2024. В кваліфікаційній роботі проаналізовано сутність освіти дітей з особливими потребами, охарактеризовано рівні підтримки для дітей з ООП згідно Порядку організації інклюзивного навчання, виокремлено зміст інклюзивного фізичного виховання у закладах освіти. В дослідженні акцентовано на використанні форм інклюзивної взаємодії, обгрунтував використання ігр та ігрових вправ на уроках фізичної культури в інклюзивних класах. Запропоновано перелік рухливих ігор для використання на уроках фізичної культури в інклюзивних класів початкової школи, перевірено ефективність їх впровадження в освітній процес початкової школи в ході педагогічного експерименту.
Keywords: діти з ООП, інклюзивні класи, рівні підтримки, рухливі ігри, фізична культура.