Психологічні особливості толерантності особистості до невизначеності - Георгіян, Андріяна (Кафедра психології, 2024)
У кваліфікаційній роботі розглянуто основні смислові характеристики феномену «толерантності до невизначеності», наведено наукові підходи до його розуміння у різних психологічних концепціях та досліджено чинники, що мають вплив на становлення «толерантності до невизначеності». Проведено емпіричне дослідження толерантності респондентів до невизначених життєвих ситуацій, здійснено аналіз отриманих відповідей, узагальнено результати дослідження у висновках до роботи. Результати показують, що існує статистично значимий кореляційний зв’язок між рисами особистості, відчуттям нею задоволеності життям і рівнем її толерантності до невизначеності. Висвітлені результати можуть бути корисними для психологів соціальних працівників та освітян, які прагнуть підвищити рівень адаптивності індивідів у складних життєвих ситуаціях.
Psychological features of a person`s tolerance to uncertainty
Keywords: толерантність до невизначеності; інтолерантність до невизначеності; психологічні особливості; особистісні характеристики; стрес; поведінкові реакції