ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ДО РОБОТИ ЗІ ШКОЛЯРАМИ В УМОВАХ ІНКЛЮЗІЇ - Куйжуклу, Андрій (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглядаються особливості підготовки майбутніх учителів фізичної культури до роботи зі школярами в умовах інклюзії. Визначено сутність інклюзивної освіти, охарактеризовано психолого-педагогічні особливості учнів з різними нозологіями та вимоги до професійної компетентності педагога. Проаналізовано стан готовності студентів, методи діагностики та чинники формування інклюзивної компетентності. Описано зміст, організацію і результати експериментальної роботи, спрямованої на вдосконалення підготовки фахівців через спецкурси, тренінги та практичні заняття.
Keywords: інклюзія, фізична культура, учні з ООП, професійна компетентність, підготовка вчителя, інклюзивна освіта.